Stabilnom stanju na požarištima u Hercegovini doprinijela je kiša koja je jutros oko 7 sati počela padati.

Naime, borba s požarom na lokalitetu Komadinovo Vrelo, i uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH potrajala je cijeli dan. Na mjestima gdje je pristup požarištu moguć, jučer tijekom čitavog dana djelovali su vatrogasci iz VJ Jablanica.

Kako su potvrdili u Civilnoj zaštiti HNŽ, od 08:40 do 09:40 sati djelovao je helikopter koji je u 8 navrata izbacio vodu na požarišta.

''Otežavajuća okolnost za djelovanje helikoptera i manevriranje istog je postojanje velikog broja dalekovoda na tom lokalitetu, što je onemogućilo dalje djelovanje'', navode.

U Jablanici su još zabilježeni požari u mjestu Mirke, u Donjoj Jablanici gorila trava i nisko rastinje i u mjestu Topalov greb. Na sve tri lokacije se radilo o travi i niskom raslinju.

Ni vatrogasci u Mostaru nisu odmarali. U Rodoču je gorjela trava i nisko rastinje, u Raštanima u dva navrata željeznički pragovi, u Prigrađanima automobil.

Intervencija je zabilježena i na Bišću polju gdje je kod Vojnog mosta gorjela trava, u Sjevernom logoru i u Rudarskoj ulici.