Iako još nema službenih podataka za Bosnu i Hercegovinu, apsolutno se može ustvrditi da je iza nas jedan od najhladnijih i najkišovitijih svibanja u povijesti. Tijekom cijelog mjeseca, osim što se strepilo od mogućih poplava, temperature su bile tako niske da je grijanje u mnogim domovima bilo uključeno. Međutim, ako se nadamo da je to sve od kišnog i prohladnog vremena, ni početak lipnja, prema trenutačnim prognozama, ne nudi nekakav veći zaokret prema ljetu s obzirom na to da sutra ono klimatološki počinje. Danas će u Bosni biti oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro.

U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi prognoziraju se u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i središnjim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 °C, na jugu zemlje do 23 °C. Sutra će u Bosni prevladavati oblačno, a u Hercegovini vedro, ali je od sredine dana moguća slaba kiša ili pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C, na jugu zemlje do 24 °C.

U nedjelju u Bosni pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana diljem zemlje mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Početak idućeg tjedna će, kako meteorolozi najavljuju, početi s kišom i pljuskovima. Nadajmo se da se kišni svibanj neće ponoviti.