Dugo najavljivane obilne oborine su pogodile prije svega sjeverozapadni dio BiH, a u Prijedoru te Bosanskom Novom već su se izlile lokalne rijeke. Rijeka Jošavka zbog ogromne količine kiše koja je pala u popodnevnim satima i koja još uvijek pada izlila se na magistralni put Čelinac - Prnjavor preko Stare Dubrave, piše Klix.ba.

Uslijed intenzivne kiše u Prijedoru koja nije stala ni tijekom noći, došlo je do povećanog vodostaja rijeka Miloševica i Puharska te plavljenja blizu 200 stambenih objekata kao i presijecanja putne komunikacije u zoni ovih vodotka.

Naglo povećanje vodostaja rijeke Miloševica i Puharska u Prijedoru je izazvalo veliku štetu po domaćinstvo, a na izvanrednoj sjednici Gradskog stožera civilne zaštite koja je održana u nedjelju navečer proglašen je prvi stupanj pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada.

Poplava je i u naselju Urije, a nabujala rijeka Vragolovača izlila se u mjestu Jutrogošta i presjekla lokalni put. Mještani spašavaju stoku iz štala koje su u blizini ove rijeke.

Kako javljaju mještani poplavljenog dijela Prijedora, kiša je počela padati jučer u poslijepodnevnim satima nakon čega je uslijedilo i jako nevrijeme praćeno grmljavinom. Njemački Blitzortung zabilježio je gotovo 4.000 gromova u Potkozarju.