Američki razarač USS Decatur imao je u nedjelju, pri plovidbi Južnim kineskim morem, "nesiguran" susret s kineskim ratnim brodom, zbog čega je Decatur morao manevrirati "da spriječi sudar", izjavili su dužnosnici američkog ministarstva obrane.

"Kineski razarač Luyang približio se USS Decaturu na nesiguran i neprofesionalan način u blizini Grebena Gaven u Južnom kineskom moru", izjavio je za CNN glasnogovornik američke Pacifičke flote kapetan Charles Brown.

Američki razarač "manevrirao da izbjegne koliziju"

Dodao je da je kineski razarač "izvršio niz sve agresivnijih manevara uz upozorenja Decaturu da napusti to područje". Kineski razarač je došao "na 40 metara" od američkog koji je "manevrirao da izbjegne koliziju".

"Naše snage će nastaviti letjeli, ploviti i operirati bilo gdje gdje međunarodno pravo to dopušta", poručio je Brown.

SAD, naime, sa svojim saveznicima poput Australije i Južne Koreje inzistira da ima pravo ploviti kroz međunarodne vode u Južnom kineskom moru.

Kina svojata Južno Kinesko more, izgradila vojne baze na umjetnim otocima

S druge strane, Kina svojata gotovo cijelo Južno kinesko more kroz koje godišnje prođe 5 bilijuna dolara prometa, no svojataju ga i Bruneji, Malezija, Filipini, Vijetnam i Tajvan. Ali Kina je otišla mnogo dalje od izjava i izgradila umjetne otoke od prirodnih grebena u otočju Spratly.

Unatoč obećanju Xi Jinpinga od prije nekoliko godina da neće militarizirati te otoke, Kina je napravila upravo to, postavivši na njih vojnu infrastrukturu, uključujući, navodno, i protuzračne raketne sustave. Ovi umjetni otoci postali su tako pomorske vojne baze.

Novinar CNN je tako u reportaži prošle godine snimio zrakoplovne i radarske instalacije na ovim otocima, a kineski brodovi usidreni su ili patroliraju u blizini. Također, ti brodovi redovito prate američke i druge strane brodove i šalju im upozorenja da napuste "kineski teritorij".

Kinezi zaključili da mogu zastrašiti Amerikance?

A posljednji i dosad najopasniji bliski susret američke i kineske mornarice komentirao je i bivši američki mornarički kapetan Carl Schuster. "Ovo je bilo vrlo opasno. Kapetani (inače) postanu vrlo nervozni kad se brodovi približe na manje od 900 metara. Ne treba posebno napominjati da upravljanje brodom nije tako jednostavno - potrebna je precizna kalibracija kormila i brzine motora kako bi se brodovi mimoišli pri takvoj blizini, a najmanja pogreška može izazvati sudar.

Schuster je također iznio teoriju da je Kina iz prošlogodišnjih sudara američkih ratnih brodova s trgovačkim brodovima, u kojima je poginulo 16 mornara, zaključila da je američka mornarica nevješta u manevriranju i da je zbog toga može lakše zastrašivati.

Glasnogovornik kineskog ministarstva obrane iznio je njihovo tumačenje incidenta: "SAD opetovano šalje ratne brodove na otoke i obližnje vode u Južnom kineskom moru, što je ozbiljna prijetnja kineskom suverenitetu i sigurnosti. Kineska vojska će rezolutno obavljati svoje obrambene dužnosti i nastaviti poduzimati sve potrebne mjere da zaštiti naš suverenitet i regionalni mir i stabilnost."