Kineska akademija za elektroniku i informacijsku tehnologiju (CAEIT) objavila je videozapis testa na kojem su sudjelovale bespilotne letjelice prepune eksploziva lansirane s kamiona, javlja The South China Morning Post.

Bespilotne letjelice mogu se vidjeti kako su lansirane iz cijevi. Postrojbe na zemlji zatim identificiraju doseg dronova na tabletima. U testiranju je bilo 48 letjelica. Prema Timesu, svaka je prepuna eksploziva.

Dosad se pojavilo malo detalja o testu, ali dronovi prikazani na snimkama podsjećaju na prethodno prikazani “samoubilački dron” koji je izgradila China Poly Defense, kako ističe The Drive, nazvan CH-901. Svaka jedinica duga je samo četiri metra i teška je oko 20 kilograma. U zraku može provesti dva sata i približiti se cilju brzinom od 150 kilometara na sat, prenosi futurism.

Stručnjaci su zabrinuti da bi se rojevi bespilotnih letjelica mogli koristiti za zbunjivanje i nadvladavanje sustava protuzračne obrane tako što će im se brzo moći približiti iz više kutova, prenosi RTL.