Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH potpisali su i razmijenili, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine prema kojem Vlada NR Kine Vijeću ministara BiH stavlja na raspolaganje osam milijuna yuana bespovratne pomoći.

Navedena sredstva će se koristiti za realizaciju projekata o kojima će se Bosna i Hercegovina i Kina dogovoriti, naknadnim potpisivanjem sporazuma između dvije strane.

Ministar Crnadak je povodom potpisivanja Nota sporazuma u ime BiH izrazio zahvalnost Vladi Narodne Republike Kine na pomoći u navedenom iznosu, kao i za svu podršku koju Kina pruža Bosni i Hercegovini.

Također, ministar Crnadak je zahvalio veleposlaniku Chunfengu osobno na njegovom doprinosu daljnjoj izgradnji izuzetno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje tijekom mandata u BiH, kao i za doprinos zaključivanju Nota sporazuma.

Veleposlanik Chunfeng je istaknuo da je potpisanim sporazumom definirana pomoć znak prijateljstva Vlade NR Kine i kineskog naroda prema Vijeću ministara BiH i narodima u Bosni i Hercegovini.

Ministar Crnadak je izrazio uvjerenje da će sredstva koja je osigurala Vlada NR Kine biti na odgovarajući način implementirana, kroz konkretne projekte od kojih će korist imati što je moguće veći broj građana cijele BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. (bljesak.info)