Titulu kosbaše na ovogodišnjem izdanju tradicionalne kulturno-sportske manifestacije Dani kosidbe na Kupresu Strljanica 2018 ponio je Mirko Kecman iz Petrovca, inače prošlogodišnji pobjednik.

Drugo mjesto ove godine osvojio je Vinko Čičak – Vinara, a treći je bio Ivo Ivković Ćibara, obojica iz Kupresa. Čičak i Ivković bili su pobjednici na ranijim izdanjima Strljanice.

Unatoč kiši koja je konstantno padala proteklih dana u nedjelju je uspješno održana Dani kosidbe, koje je otvorio kupreški načelnik Milan Raštegorac.

Nakon pozdravnih govora uslijedilo je nadmetanje u kosidbi u kojem su sudjelovali kosci iz Slovenije, BiH i Srbije.

Po prvi put održano je i momčadsko natjecanje, na kojem je najuspješnija bila ekipa Petrovca, ispred ekipa Kupresa i ekipe Slovenije, kao i nadmetanje kosaca-juniora. U toj konkurenciji najuspješniji je bio Vuk Vučković iz Rajca (Srbija).

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za natjecanja u tradicijskim sportovima poput kamena s ramena, skok u dalj i potezanje konopca.

U završenom dijelu održane su galopske konjičke utrke u kojima je sudjelovalo više konjičkih klubova iz BiH i susjednih zemalja.