U subotu, 10. siječnja, Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, krstio je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, malenu Katarinu, peto dijete Ivice i Nade Sičaja.

Na početku euharistijskoga slavlja u 11 sati nazočnima se obratio mjesni župnik, vlč. Stipo Knežević koji je izrekao riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale.

U uvodnom obraćanju Uzoriti Vinko kardinal Puljić nakon šteo je kazao kako mu je ovo prva župa koju posjećuje u ovoj godini, nazočnima je čestitao Božić, božićne blagdane te sretnu i blagoslovljenu Novu godinu.   

Tijekom euharistijskog slavlja, koje je predvodio uz suslavlje šest svećenika, kardinal Puljić je u prigodnoj homiliji, između ostaloga izrekao promišljanje vezano za istinsko značenje krštenja, važnost obitelji i ljudskog dostojanstva. Isto tako ohrabrio je roditelje krštenice zahvalivši im što se ne boje i što su otvoreni životu, koji je uvijek Božji blagoslov kako obitelji tako narodu i Crkvi.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem animirali su Mladi tamburaši i članovi mješovitog župnog zbora.

U ime obitelji, kardinalu i nazočnima riječi zahvale izrekao je fra Vinko Sičaja, stric malene Katarine.

Osim kardinala Puljića i župnika Stipe u slavlju sv. Mise sudjelovali su još i: fra Mato Topić, ramski dekan i gračački župnik; vlč. Ivan Butum, prozorski kapelan; fra Vinko Sičaja te domaći sinovi don Stipo Zadro i don Branko Jurić.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Foto Video Flash