Danas, na Tridesetidrugu nedjelju kroz godinu, Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, krstio je u prozorskoj župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova, malenu Ritu, šesto dijete Branka i Ružice Ivančević.

Poslije procesijskog ulaska u crkvu, Obreda primanja djeteta, na početku euharistijskoga slavlja u 11 sati nazočnima se obratio mjesni župnik Marko Tomić koji je izrekao riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale.

Između ostalih čitača, prvo ovo-nedjeljno čitanje, pročitao je ministrant, Dominik Ivančević (Ritin najstariji brat), a tekst iz Matejeva evanđelja (Ritin stric) don Milan Ivančević, salezijanac.

Tijekom euharistijskog slavlja koje je predvodio uz suslavlje sedam svećenika Uzoriti Vinko je u prigodnoj homiliji, između ostaloga izrekao promišljanje vezano za istinsko značenje mudrosti, korištenja vremena, krštenja, važnost obitelji i ljudskog dostojanstva. Isto tako ohrabrio je roditelje krštenice zahvalivši im što se ne boje i što su otvoreni životu.

Poslije homilije i Molitve vjernika uslijedio je središnji dio Obreda krštenja prilikom kojega je Uzoriti Vinko krstio gore spomenutu Ritu. Krsna kuma bila je gospođa Marija Škarica.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem animirali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

U završnom dijelu euharistijskog slavlja, Uzoriti kardinal Puljić, uz malenu Ritu blagoslovio je njenu majku, oca i kumu, a prije otpusta naroda i sve nazočne.

U koncelebriranom misnom slavlju pored spomenutoga Uzoritog kardinala Puljića, župnika Marka i don Milana sudjelovali su još i: Stjepan Didak, Miodrag Brkan, Ivan Bošnjak, Ante Meštrović i Franjo Tomić.

Nakon krštenja, zajedničkoga fotografiranja, darivanja ... proslava krštenja malene Rite nastavljeno je kod obiteljskoga stola.
Malena Rita, s roditeljima živi i bakom Ivušom u obiteljskoj kući u mjestu Šlimac, župa Prozor.

Bog je roditeljima, Branku i Ružici osim Rite podario još tri kćeri i to: Ivu, Saru i Kristinu, te dva sina: Dominika i Tonija.

Inače, Ritin otac Branko potječe iz mnogobrojne obitelji, njegovim roditeljima Ivuši i sada pok. Anti, Bog je podario devetero djece od kojih je sada živo njih šestero. Majka Ružica, isto dolazi iz mnogobrojne obitelji, njezinim roditeljima Veroniki i Stipi Kraljević, Bog je podario šestero djece.

Tekst: Marinko Rumbočić                      
Foto: Jozo Tomić - foto studio Flash te Marinko Rumbočić