''SBB neće tolerirati učešće u izbornoj krađi, isključeni su Anel Kljako i samozvani gradski odbor Mostar'', navodi se u priopćenju za javnost stranke Fahrudina Radončića.

U priopćenju se navodi kako je, nakon što je ponovnim brojanjem glasova na samo 14 biračkih mjesta (od ukupno 150) Središnje izborno povjerenstvo BiH službeno utvrdilo da je gospodin Anel Kljako ukrao 1580 glasova'', predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić odmah najavio poduzimanje političkih mjera protiv vinovnika ovog kriminala.

''Predsjednik Radončić nije isključio Anela Kljaku iz SBB-a dok se nisu provjerile sve činjenice i dok se, paralelno, nije završilo glasovanje za gradonačelnika Mostara, ne želeći da na taj način oslabi kapacitet Koalicije za Mostar, koju je SBB iskreno podržavao. Javnosti je poznato da je predsjednik Radončić u svim intervjuima i političkom djelovanju naglašavao kako je neophodno da se, nakon 12 godina, kada je funkciju gradonačelnika obavljao Hrvat, na toj poziciji napokon izabere Bošnjak. I to doktor Zlatko Guzin, kojem je Radončić dao podršku i osobnim susretom u Mostaru koji je održan neposredno uoči održavanja Lokalnih izbora'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je SBB ''godinama bio meta mnogobrojnih izbornih manipulacija i stav stranke je da njezini članovi ne smiju ni po koju cijenu učestvovati u izbornim prevarama''.

''Osim rukovodstva, pravo na svaku vrstu kritike gospodina Kljake, imaju i zajednički kandidati, pa i članovi SBB-a, koji su bili na zajedničkoj listi, jer su i oni pokradeni u cijelom postupku vrlo organizirane mahinacije. Nakon isključenja gospodina Anela Kljake i samozvanog gradskog odbora iz članstva, SBB s razlogom poziva na adekvatnu reakciju nadležno tužiteljstvo i krivično sankcioniranje izborne krađe koja je nedvojbeno dokumentirana u SIP-u BiH i te tabele su objavljene već ranije u svim medijima'', navedeno je.

U Međuvremenu, zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a napustili su klub te stranke i odlučili se biti nezavisni zastupnici.