Talijanska prijestolnica Rim kandidirala se za organizaciju Ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, a danas je potvrđeno da će se, ukoliko dobije organizaciju, nogometne utakmice igrati u 11 gradova širom Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Među stadionima na kojima bi se mogle igrati utakmice OI 2024. su milanski „San Siro", zatim stadion Juventusa u Torinu, kao i Olimpijski stadion u Rimu. Također, utakmice olimpijskog nogometnog turnira bi se igrale u Veroni, Udinama, Genovi, Bologni, Firenzi, Bariju, Napoliju i Palermu. Naglašeno je kako bi se susreti četvrtfinala i polufinala igrali u Milanu i Napoliju, a finale u obje konkurencije u Rimu.

Giovanni Malago, predsjednik Olimpijskog odbora Italije kazao je da ovom odlukom o 11 gradova domaćina nogometnih utakmica, kandidatura Rima postaje kandidatura cijele zemlje. Prošlog tjedna je sardinijska prijestolnica Cagliari izabrana za domaćina natjecanja u jedrenju.

Konkurenti Rimu za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. su Budimpešta, Pariz i Los Angeles. Međunarodni olimpijski odbori domaćina će odrediti u rujnu 2017. godine.