Kandidati iz Rame s liste HNS-a za predstojeće izbore zajedno su s predsjednikom dr. sc. Josipom Grubešom vikend proveli u ugodnom druženju i razgovoru s mještanima ramskih sela.

Nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a BiH u Rami i ministar pravde u Vijeću ministara BiH g. Grubeša naglašavajući važnost ovih izbora za Hrvate ističući potrebu zajedništva oko kandidatkinje za hrvatsku članicu Predsjedništva. Već godinama HDZ BIH je uvjerljivo pobjednik na svim razinama u BIH, stoga je vrijeme da i Rama na ovim izborima pokaže da više ne želi biti slijepo crijevo.

U svom obraćanju g. Slavko Bilić, koji je na listi za Županijsku skupštinu, naglasio je potrebu okupljanja oko najveće stranke svih Hrvata, a svako raslojavanje glasova za druge kandidate i liste je promašen posao, jer matematika je jednostavna. Druge stranke, posebno na federalnoj i državnoj razini, ne mogu prijeći ni izborni prag.

Važnost izlaska na izbore istaknula je i g. Božana Nikolić, koja je također na listi za Županijsku skupštinu. U motivirajućem govoru istaknula je razloge svog aktivnog sudjelovanja na ovim izborima. Prošlost ne možemo mijenjati, vrijeme je da zajedno stvaramo promjene kako bismo ostvarili dostojne uvjete  za buduća pokoljenja.

O položaju Hrvata u BiH, posebno u gradovima gdje su Hrvati manjina, govorila je kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, gospođica Jelena Krešo. Lako je biti Hrvat u Rami, no veliki teret nose Hrvati u gradovima u kojima su manjina.

Izlazeći u što većem broju na izbore stvarajmo promjenu. Pokažimo da nas ima i da nam je stalo. Glasajmo za hrvatsku članicu Predsjedništva g. Borjanu Krišto, kandidate s liste  HNS-a na svim razinama, a Rama će zna se za koga.

HDZ BiH Rama