Kanadski izbornik John Herdman istaknuo se svojim postupcima uoči i nakon utakmice s Hrvatskom u 2. kolu skupine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pišu Sportske novosti.

Prije ogleda s Vatrenima privukao je pažnju svekolike javnosti kad je svojim nogometašima neposredno nakon poraza od Belgije rekao "S*ebat ćemo Hrvatsku!", dok se nakon uvjerljivog poraza od Vatrenih nije udostojio čestitati svom starijem i znatno uspješnijem kolegi Zlatku Daliću.

I dok je hrvatski izbornik to pomirljivo komentirao riječima "mlad je, treba još učiti", engleski trener je kanadskim medijima nekoliko dana kasnije pokušao pojasniti svoj postupak.

"Rukovali smo se prije utakmice, želio sam to napraviti i poslije. Međutim, kad sam se okrenuo, Zlatko Dalić je već u terenu slavio s igračima. Imao je što i slaviti, pobijedio je Kanadu. Na terenu sam se rukovao sa sucem i s igračima, no njega nisam vidio", rekao je Herdman.

Bilo kako bilo, Kanađani idu kući nakon što su izgubili sve tri utakmice u skupini, dok se Hrvatska priprema za utakmicu osmine finala s Japanom.