Kanaderi iz Hrvatske od poslijepodnevnih sati gase požar u mjestu Mostarska vrata kod Ljubuškog gdje su u jednom trenutku bile ugrožene i kuće, potvrđeno je za Bljesak.info iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

''Nakon dogovora sa Službom za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Ljubuški, oko 14.00 sati smo zatražili međunarodnu pomoć od Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu te je poslala dva kanadera na gašenje požara u Ljubuškom, a ministarstvo vanjskih poslova BiH je odobrilo prelete. Kanaderi su prvi prelet napravili oko 17.45 sati'', izjavio je za Bljesak.info ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Kako nam je potvrđeno, na terenu se nalazi 30 vatrogasaca iz Ljubuškog, Širokog Brijega, Posušja i Gruda, a u pomoć su im priskočili i mještani.

''Kuće su obranjene, a stanovništvo je udaljeno s požarišta. Očekujemo da će kanaderi iz Hrvatske ugasiti požar koji je aktivan od srijede'', rečeno je iz Vatrogasnog društva Ljubuški za Bljesak.info.

Požarna linija je duga nekoliko kilometara, a vatrogasci se s požarom bore od srijede unatoč teškom i nepristupačnom terenu.