Sutra se očekuje naoblačenje sa zapada, koje će uvjeti u nizinama većinom kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg.

Padaline su prije podne. U drugoj polovini dana većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu razvedravanje. Sutra vjetrovito. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijeniti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C.

U subotu, 29.02.2020., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U nedjelju, 01.03.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša se većinom očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

U ponedjeljak, 02.03.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom prije podne. Na planinama može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, prenosi N1.

Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.