Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini uz osjetni pad temperature zraka, preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za sljedeće dva tjedna, javlja Anadolu.

"Izraženije padaline moguće su u sjevernim i djelimično središnjim područjima. Maksimalne temperature variraće od 16 do 22 stupnja Celzijusa. U nedjelju i ponedjeljak izgledna je stabilizacija vremenskih prilika, kao i više temperature zraka. Uvjeti za kišu bit će vrlo mali“, navode iz FHMZ-a.

Od utorka, 7. svibnja, do kraja radnog tjedna očekuje se oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padalina prognozira se u srijedu i četvrtak.

Minimalne temperature zraka od nedjelje variraće između 7 i 12 stupnjeva u Bosni, na jugu Hercegovine do 14 stupnjeva. Najviše dnevne temperature u Bosni između 20 i 25, na jugu zemlje do 26 stupnjeva Celzijusa.

U razdoblju od 11. do 16. svibnja prema trenutnim sinoptičkim materijalima prognozira se umjereno oblačno i stabilno vrijeme. Mogućnost za padaline postojaće u južnim i istočnm područjima zemlje.

Jutarnja temperatura uglavnom između 6 i 12 u Bosni, na jugu zemlje do 14 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 16 do 22, u Hercegovini i u Posavini do 25 stupnjeva.