U Bosni i Hercegovini se danas poslijepodne očekuje naoblačenje koje će uvjetovati i nove padaline, navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Kiša je izgledna u većem dijelu zemlje, na planinama središnje i istočne Bosne moguć je i snijeg.

"Uz ovo pogoršanje pristiže i nešto hladnija zračna masa koja će uvjetovati i izraženiji osjet nelagode kada su u pitanju jutarnje temperature zraka, posebno izraženo u srijedu kada se očekuje i prizemni mraz s minimalnim temperaturama u Bosni od minus tri do dva stupnja Celzijusova", navodi FHMZ.

U razdoblju od 20. do 23. ožujka izgledno je stabilno vrijeme uz obilje sunčanih sati i ugodne dnevne temperature, a novo pogoršanje prognozira se od 24. do kraja mjeseca. U posljednjem tjednu ožujka, uz dominantan južni vjetar, najintenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu, nešto manje na zapadu, sjeveru i u središnjim krajevima, a najmanje padalina očekuje se na istoku i sjeveroistoku.

Do 24. ožujka, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od jedan do šest stupnjeva Celzijusa, u Hercegovini od tri do osam, danju u Bosni do 17 u Hercegovini do 19 stupnjeva.

Od 25. do 31. ožujka, očekuje se blagi porast minimalnih temperatura zraka pa se u Bosni očekuju od četiri do devet, u Hercegovini od sedam do 12 stupnjeva, a maksimalne u Bosni do 18 u Hercegovini do 21 stupnjeva Celzijusa.