Tijekom prošlog tjedna Edward Snowden porazgovarao je s Johnom Oliverom i pritom iznio svoje stavove o vladinom nadziranju i pohranjivanju fotografija, a naknadno je objavljen još jedan dio razgovora.

Ovaj put tema su šifre na internetu, pri čemu je poznati zviždač dao savjet kako bi one trebale izgledati ako ne želite da vam netko provali u račune.

- Loše šifre jedan su od najlakših načina da ugrozite sustav. Kod onih koji imaju vrlo uobičajenu šifru od osam znakova, računalu treba doslovno manje od sekunde da prođe kroz sve mogućnosti i izvuče je - kazao je na početku.

Oliver je nakon toga predložio nekoliko šaljivih varijanti za koje je Snowden trebao kazati bi li bile dobre, a usput je objasnio zašto za šifre ne treba postavljati uobičajene nizove, čak i ako oni uključuju namjerne greške.

- Mislim da će vam najviše pomoći ako prestanete razmišljati o šifrma kao riječima, već počnete razmišljati o šiframa frazama. Smislite dužu frazu za koju ne postoji vjerojatnost da će biti u rječniku - naveo je Snowden, prenosi Avaz.