Mnogi svjetski poznati milijarderi su i roditelji koji svoju djecu odgajaju kao i svi normalni ljudi, samo se nekoliko nula na računu više. Djeca milijardera u mnogome imaju slično djetinjstvo kao njihovi vršnjaci diljem svijeta, no također su im otvorena mnoga vrata kroz koje obični smrtnici nikad neće proviriti.

Američki biznismen Mark Cuban ima troje djece Alexis, Alyssu i Jakea koji na očigled žive u luksuzu koji mnogi njihovi vršnjaci ne mogu ni zamisliti. Voze se privatnim automobilima, ljetuju na luksuznim mjestima, a kad im je dosadno tata ih odvede u Disneyland.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg ima dvije kćeri Maximu i August. Zuckeberg je prilično posvećen svojoj mladoj obitelji, a u prosincu prošle godine povukao se iz posla kako bi s njima mogao provesti više vremena. Facebook inače dopušta porodiljne za očeve jednako kao i za majke.

Elon Musk ima čak petero sinova sa svojom prvom suprugom Justine Wilson. Njihova prva kći, Nevada rođena je mrtva, a nakon toga su putem umjetne oplodnje 2004. dobili blizance Griffina i Xaviera, a dvije godine kasnije trojke Damiena, Saxona i Kaija. Musk je za svoje klince stvorio tajnu eksperimentalnu školu Ad Astra o kojoj se jako malo zna u javnosti, piše Business Insider.

Milijarder Richard Branson ima dvoje odrasle djece Holly i Sama. Holly je završila medicinsku školu, a zatim počela raditi u očevoj organizaciji. Iako se odlično snašla u poslovnom svijetu, Holly je imala velikih problema pokušavajući postati majka. Nakon dva spontana pobačaja i dvije propale runde umjetne oplodnje Holly i njen suprug Freddie Andrews su 2014. postali roditelji blizanaca. Holly se, inače, popela na Mount Blanc, trčala maratone, polušala srušiti rekord u jedrenju, a također se predbilježila na put u svemir. Njen brat Sam je 2013. u “gotovo kraljevskom vjenčanju” oženio svoju suprugu Isabelu, a do sad su dobili troje djece. Poput svoje sestre radio je za očevu organizaciju, a osnovao je i produkcijsku kompaniju Sundog Pictures.

Bill Gates ima troje djece Jennifer, Roryja i Phoebe. Njegova najstarija kći Jennifer studira biologiju i namjerava se posvetiti zdravstvu ili socijalnom radu. Jennifer se također bavi jahanjem u kojem osvaja brojne nagrade, a Bill je jednom prilikom kupio čitavu ulicu u Wellingtonu u Floridi kako bi njegova mezimica imala gdje vježbati s konjem. To ga je koštalo 37 milijuna dolara, piše Business Insider. Njegov sin Rory je nedavno napunio 18 godina, a završio je privatnu školu koju trenutno pohađa i njegova mlađa sestra Phoebe.

Iako im je otac “težak” preko 90 milijardi dolara, djeca Billa Gatesa naslijedit će samo mali dio tog bogatstva, dok je ostatak namijenjen za dobrotvorne svrhe.