Povijest autoindustrije skriva brojne tajne, a jedna je i nastanak autoradija. Bilo je to prije 90 godina, a najveće zasluge pripadaju tada mladim Williamu Learu i Elmeru Waveringu.

Godine 1929. mladi su parovi obožavali romantične vožnje mračnim neutabanim cestama, koje su nerijetko završavale nježnim zagrljajima pod zvjezdanim nebom. Često su tako i najbolji prijatelji William Lear i Elmer Wavering u prirodu odlazili sa svojim djevojkama, no činilo se kako im ipak nešto za tih druženja nedostaje.

Dosadio im je suhoparan zvuk agregata koji je za zimskih dana morao biti upaljen da bi u autu uvijek bilo donekle toplo. Jedne su večeri dvojica prijatelja odvezli svoje djevojke na vidikovac iznad grada Quincy, Illinois, na rijeci Mississippi kako bi gledali zalazak sunca. Bila je to romantična noć, ali jedna je od žena primijetila da bi bilo još ljepše kad bi mogli slušati glazbu u autu. To se jako svidjelo dvojici nerazdvojnih prijatelja. Razmišljali su i zaključili da bi mogli probati ugraditi jedan takav uređaj u automobil.

Nedugo zatim krenuli su u projekt. Dug je put bio pred njima, jer iako na prvu ova priča zvuči jednostavno, prije 90 godina to nikako nije bila. U prilog im je išlo to što su bili među rijetkima koji su u svojim domovima imali radiouređaje pa im rukovanje njima nije bilo strano.

Rješavali su probleme jedan po jedan i nakon što su plan uspješno implementirali i u automobil ugradili radioprijemnik, svoj su proizvod odlučili predstaviti na radijskome skupu u Chicagu, gdje su upoznali Paula Galvina, osnivača tvrtke Motorola. Njemu se iznimno svidio izum, pa im je ustupio mjesto u svojoj tvornici da bi što prije usavršili svoj proizvod. Sve nakon toga je dobro poznata povijest u kojoj je Paul Galvin svojim poslovnim zalaganjem i znanjem uspješno svijetu predstavio autoradio.