Prevelika okupiranost i razmišljanje oko odjevnih kombinacija na mnoge uspješne ljude djeluje negativno te smatraju kako umanjuje njihovu produktivnost.

Američki predsjednik Barack Obama uvijek nosi isti kroj odijela koji varira u nijansama plave ili eventualno sive boje, a kada je jednom prilikom odjenuo odijelo kaki boje - cijeli svijet je pisao o tome.

Mark Zuckerberg također se drži jednostavnih kombinacija i najčešće nosi sivu majicu, crnu jaknu s kapuljačom i obične traperice.

Steve Jobs, koji je možda najupečatljivijhi primjer dosljednosti i jednostavnosti kad je u pitanju odijevanje - nije se skidao iz crne dolčevite, traperica i tenisica.

Albert Einstein navodno je imao nekoliko jedankih odijela sive boje - kako ne bi morao mnogo razmišljati o tome što će odjenuti.

Odabir jednostavne odjeće koja se iz dana u dan ponavlja nije samo stvar osobnog modnog izričaja, nego i stanja uma zbog kojeg mnoge osobe ne žele gubiti vrijeme na nebitne stvari.

Donosimo vam tri razloga zbog kojih neki od najvećih vizionara i leadera današnjice biraju uniformirane odjevne kombinacije.

1. Pojednostavljuje svakodnevnicu
Velika je mogućnost da postoje određeni komadi odjeće ili određene kombinacije u kojima se osjećate posebno dobro. Iskoristite to i pojednostavite si jutarnju rutinu. Brže odaberite i osjećajte se udobno kako biste svu pažnju i energiju mogli usmjeriti na važnije stvari (pod uvjetom da vas moda posebno ne veseli, naravno).

2. Štedi novac
Nakon što jednom otkrijete kombinaciju zbog koje se osjećate posebno dobro i za koju znate da vam pristaje - olakšat ćete si kućni budžet jer ćete prestati kupovati brojne odjevne komade koje inače ne biste, ili biste ih rijetko nosili.

3. Ima psihološki efekt!
Ne utječe samo na vaše stanje uma zbog čega se osjećate sigurnije, udobnije ali i samopouzdanije (jer znate što vam prisjate) nego utječete i na druge. Psihološki efekt uniforme nije zanemariv i uvelike mijenja percepciju koju drugi imaju o vama.