Brave na vratima vozila često se zamrzavaju tijekom zimskih mjeseci. 

Što napraviti u tom slučaju? Donosimo nekoliko trikova - savjeta.

Korak 1
Pokušajte otvoriti druga vrata. Zvuči jednostavno, ali mnogi ljudi se zbune i uhvati ih panika kad otkriju da su njihova zaključana vrata zamrznuta te im pritom ne pada na pamet da mogu pokušati s otvaranjem drugih vrata ili prtljažnika.

Korak 2
Nabavite odleđivač brava. Za savega nekoliko maraka možete nabaviti specijalni odleđivač brava na vratima ili sprej za odleđivanje. Naravno, nemojte ih držati u automobilu.

Korak 3
Zagrijte ključ uz pomoć upaljača. Ponekad ćete to morati ponoviti nekoliko puta kako bi u potpunosti odmrznuli led koji je okovao bravu. Budite oprezni s ovim i nemojte pregrijavati ključ. Ne pokušavajte plamenom zagrijavati bravu.

Korak 4
Zagrijte bravu vrata fenom za kosu. Ova metoda oduzet će vam najviše vremena. Da ne spominjemo komplikacije s produžnim kabelom. No, metoda je, iako ponešto komplicirana, ipak djelotvorna.

Korak 5
Manje komplicirana, ali i manje djelotvorna je metoda puhanja u slamku koju okrenete prema bravi. Toplina vašeg daha bi vrlo brzo trebala odlediti bravu na vratima automobila.