Komisije ne trebaju održavati sjednice da bi sugerirale Parlamentu i Vladi, Federalnom i županijskim MUP-ovima ili Upravama policije da prime 1526 (16%) policajaca koji trenutno nedostaju za funkcioniranje svih policijskih agencija u FBiH

Zastupnici Kluba DF-GS u Federalnom parlamentu pozvali su institucije Republike Srpske da odustanu od formiranja rezervnog sastava MUP-a.

Ujedno izražavaju žaljenje što od strane Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nije podržana inicijativa zastupnika Nihada Čolpe o održavanju izvanredne sjednice Zastupničkog doma što smatraju neprimjerenim ponajviše zbog aktualnosti teme i zabrinutosti građana FBiH.

Napominju kako komisije ne trebaju održavati sjednice da bi sugerirale Parlamentu i Vladi, Federalnom i županijskim MUP-ovima ili Upravama policije da prime 1526 (16%) policajaca koji trenutno nedostaju za funkcioniranje svih policijskih agencija u FBiH.

''Taj broj nedostajućih policajaca se u skladu sa trenutnim zakonima i sistematizacijom radnih mjesta može primiti bez bilo kakve sigurnosne procjene, a nedostatak tih policijskih službenika dovoljno govori o brizi za sigurnost građana Federacije BiH, kao i o odgovornosti nadležnih u toj oblasti'', navode u priopćenju.

''Vrijeme je za efikasno postupanje organa Federacije Bosne i Hercegovine koje su nadležne za ovo pitanje, a ne za sugestije koje su anemične, dugoročne i neizvjesne. Klub zastupnika DF-GS i dalje će insistirati na održavanju vanredne sjednice po ovom pitanju kako bi se na najadekvatniji način prevazišla situacija u kojoj se nalazimo poštujući Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini'', stoji na kraju priopćenja.