Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u petak, 20. studenoga 2020. održana je svečanost dodjele posebnog priznanja rektora Sveučilišta u Zagrebu kadetkinji desetnici Terezi Fofić za predani humanitarni rad, osobito za nesebičnu brigu i pomoć kadetkinjama i kadetima tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Na svečanosti su nazočili zapovjednik HVU general-pukovnik Mate Pađen, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, voditeljica Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagreb dr. med. dent. Jesenka Jeličić, zamjenik zapovjednika Kadetske bojne “Predrag Matanović” satnik Dinko Frajzman i kadetkinja desetnica Tereza Fofić studentica treće godine vojnog inženjerstva.



General Pađen zahvalio je prorektorici Čuković-Bagić što je došla uručiti nagradu na Učilište obzirom da se ove godine nagrade nisu uručivale za Dan Sveučilišta zbog epidemije koronavirusa.



U ime rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa priznanje je uručila prorektorica prof. Ivana Čuković-Bagić rekavši da je velika stvar da postoje ljudi poput kadetkinje Fofić koji šalju dobrotu. Također, istaknula je da joj je drago što je njezin rad prepoznat od njezinih nadređenih ali i od Sveučilišta u Zagrebu koje ima 70 000 studenta te je ova nagrada i priznanje Hrvatskom vojnom učilištu.



“Ova nagrada mi izuzetno mnogo znači, na ponos je meni, mojoj obitelji i domovini. Veoma mi je drago da je prepoznat humanitarni rad kadeta Kadetske bojne “Predrag Matanović” te naša želja da pomognemo onima koji su u potrebi. Iako motivaciju za humanitarni rad ne pronalazim u materijalnim dobrima, ova nagrada će mi biti još jedan od motiva za daljnji trud i rad u okviru humanitarnog djelovanja” rekla je kadetkinja Tereza Fofić.

Morh.hr