U cijelom svijetu 11. veljače obilježava se kao internacionalni Dan sigurnijeg Interneta, a ovogodišnji nosi slogan "Zajedno za bolji internet".

Naime, Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake druge godine, a prilika je to za podsjećanje zašto je dobro biti informiran kako bismo izbjegli niz internetskih prevara.

Kako ne postati žrtvom, jedno je od osnovnih pitanja koje se postavlja.

Istraživanje Hrvatske udruge banaka pokazalo je kako građani premalo brinu o zaštiti osobnih podataka.
Tako još uvijek:

- nemamo naviku mijenjati lozinke
- ne prijavljujemo internetske prijevare nadležnim institucijama
- oslanjamo se uglavnom na savjete prijatelja, a ne stručnjaka kada je u pitanju sigurnost na Internetu.

Također, nužno je sačuvati djecu u online svijetu. Tako svake godine Centar za sigurni Internet realizira natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na Internetu.

Natjecanje se sastoji od online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje Interneta i digitalnih tehnologija. Svi mališani mogu se okušati u kvizu OVDJE.
 

Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina. Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje Interneta i digitalnih tehnologija.