Giorgio Chiellini heroj je velike Juventusove pobjede na Wembleyu, 2:1 kod Tottenhama na uzvratu osmine finala Lige prvaka.
 
Talijanski prvak slavi trijumf koji je do 64. minute uzvrata izgledao nemoguć. Jer nakon 2:2 u Torinu, Tottenham je u revanšu vodio 1:0, redao prilike i vladao terenom.
 
Ali Juventus, koji je do tada preživio i izbjegao katastrofu zahvaljujući obrani, odnosno Buffonu i Chielliniju, u četvrtfinale vode napadači Higuain i Dybala. Oni za manje od tri minute izvode čudesan preokret.
 
Nakon meča, do kraja kojeg je još par puta spasio gol njegove momčadi, Chiellini je objasnio zašto je Juventus pobijedio kontra tijeku utakmice:
 
"To je Tottenhamova povijest. Stalno stvaraju dosta prilika i puno zabijaju, ali uvijek im na kraju nedostaje nešto za pobjedu. Mi vjerujemo u povijest. Vidjeli ste na utakmicama Reala i PSG-a koliko je važna povijest.
 
Tottenham je imao svoje prilike i dobra je momčad, ali još nije prešao granicu koja ih svrstava među pobjedničke ekipe koje slave u ovakvim utakmicama. Za tako nešto treba im osvajanje nekog trofeja. Mi smo iskusili takav uspjeh i to se vidjelo."