Nogometaša na pragu 34. godine Juventus je platio 117 milijuna eura na ime odštete, dok će za njegovu plaću potrošiti još 120 milijuna eura. S bonusima bi ukupan trošak mogao doći i do 300 milijuna eura.

Čini se previše za veterana.

Ali, samo dva mjeseca kasnije, to se ispostavilo kao pravi sitniš s obzirom na to koliko je klub profitirao njegovim dolaskom.

Naravno, nogometaš u pitanju nije bilo koji, nego Cristiano Ronaldo. Najbolji i najprofitabilniji na svijetu.

Koliko je njegov dolazak utjecao na klub, bilo je vidljivo još dok je transfer bio samo u fazi glasina. Kad je postalo jasno da nije riječ samo o nagađanjima i kad je objavljena vijest da su Juventusovi čelnici i Ronaldov menadžer na sastanku u Grčkoj, vrijednost Juventusa u jednom je danu skočila 26 posto na burzi. Nakon toga je počela padati, ali kad je transfer bio potvrđen, ukupna vrijednost talijanskog kluba porasla je sa 620 na 825 milijuna eura.

Danas, samo dva mjeseca nakon Ronaldovog dolaska, Juventus vrijedi 1,35 milijardi eura, piše Calcio e Finanza, portal posvećen ekonomskim i financijskim aspektima nogometa.

Podsjeća da je od Ronaldovog dolaska u klub, cijena Juventusove dionice popela se na 1,35 eura, što je povijesni rekord. Koliko je tome pridonio dolazak CR-a u klub, najbolje govori to što je neposredno prije njegovog transfera dionica Juventusa vrijedila 0,6190 eura. Juventusova dionica danas vrijedi čak 106,62 posto.