Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje sunčano vrijeme. Tijekom poslijepodneva postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Krajem dana kiša u Krajini, a tijekom noći u većem dijelu Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

U petak nas očekuje oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stupnjeva.

U subotu, u središnjim, istočnim i zapadnim područjima prije podne pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno, a poslije podne prestanak padalina i smanjenje naoblake. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 21 do 26, na jugu do 30 stupnjeva.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati s odmicanjem dana. Tijekom prijepodneva će biti ugodnije, svježije, uz više sunca, potom će, uslijed nadolazeće promjene vremena, kod kroničnih bolesnika doći do jačanja tegoba i reakcija u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti.

Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima. Pri tome će u noćnim satima, sa osvježenjem u vidu padalina i uz mirniji san, ipak doći i do djelomičnog olakšanja.