Ispijanje prve jutarnje kave pravo je zadovoljstvo, ali i prilika da gricnemo nešto slatko te u dobrom raspoloženju započnemo dan.

Keksić, po keksić i gotovo neprimjetno se počnu gomilati suvišne kalorije i naslage oko struka. Naime, američki stručnjaci su nakon istraživanja o navikama vezanim za prehranu i konzumiranje pića, na uzorku od 22.000 ispitanika, uutvrdili da se uz jednu šalicu kave, u prosjeku unese i do 108 kalorija više!

Na vitku liniju poguban utjecaj ima i alkohol, jer nakon čašice žestokog pića organizam ima potrebu za još 384 dodatnih kalorija, dok je kod sokova povišen unos hrane sveden na oko 226 kalorija na dan, pišu Novosti.

Ni ispijanje čaja nije uvijek potpuno bezazleno jer uz ovaj napitak unesemo i 64 dodatnih kalorija. Naravno, za ‘šlaufe’ oko struka nije krivo samo piće, već navika da uz omiljene napitke jedemo neke namirnice koje povećavajuužitak.

Tako, uz čaj najčešće konzumiramo čajne keksiće, a uz kavu smažemo čokoladicu, kolačić ili komad torte. Gazirane sokove obično ispijamo nakon što pojedemo pljeskavicu, pizzu ili neku drugu brzu hranu. Zato, ako želite sačuvati vitku liniju, uživajte i dalje u omiljenom napitku, ali budite umjereni, a slatkiše radije preskočite.