Julija Skripal koja je prošlog mjeseca otrovana zajedno sa svojim ocem, bivšim ruskim dvostrukim špijunom, danas je rekla kako neće prihvatiti pomoć ruskog veleposlanstva u Londonu.   

U priopćenju koje je u njeno ime objavila britanska policija, Skripal piše kako joj je otac i dalje ozbiljno bolestan, a da i ona dalje pati zbog posljedica napada nervnim otrovom koji je izazvao jednu od najvećih kriza u britanskim odnosima s Moskvom od Hladnog rata.   

''Imam pristup prijateljima i obitelji i upoznata sam s posebnim kontaktima u ruskom veleposlanstvu koji su mi ljubazno ponudili pomoć na bilo koji način'', rekla je Skripal.   

''Trenutno ne želim prihvatiti njihovu pomoć, no ako ću to htjeti, znam kako ih kontaktirati'', dodala je, a prenosi Hina.   

Rusko veleposlanstvo u Londonu ranije je objavilo kako im nije odobren konzularni pristup 33-godišnjakinji.   

Ona je u ponedjeljak puštena iz bolnice u engleskom gradu Salisburyju, gdje je i napadnuta. Istaknula je kako je liječena s „očiglednim kliničkim znanjem i velikom dobrotom“.   

Naglasila je kako još uvijek nema dovoljno snage za razgovor s medijima te da komentari koje je njezina rodbina dala ruskim medijima nisu ni njezini niti njezina oca.   

''Zahvaljujem svojoj sestrični Viktoriji zbog njezine zabrinutosti, no tražim od nje da me zasad ne posjećuje i ne pokušava kontaktirati'', stoji u priopćenju.   

Skripali su tjednima bili u kritičnom stanju nakon napada 4. ožujka, no zdravlje im se sada poboljšava.   

Britanija je za napad optužila Rusiju, a zapadne vlade poslije toga su protjerale više od stotinu ruskih diplomata. Rusija odbacuje da stoji iza napada.