Nedavno se svojim priopćenjem ramskoj javnosti obratio HDZ1990 iznoseći paušalne, neprovjerene i lažne konstatacije na račun HDZ BiH, odnosno njezinih dužnosnika na višim razinama vlasti. Ostali smo nemalo iznenađeni količinom laži koju su tom prigodom iznijeli. Bez želje za dokazivanjem bilo čega, jer je ćoravom džabe namigivati, navedeno priopćenje HDZ1990 treba promatrati u kontekstu traženja alibija i skretenja pogleda javnosti s nedostatka vizije kojom HDZ1990 i SDA vode našu općinu, a sve u cilju promidžbe i pokušaja vraćanja popularnosti načelnika i stranke kojoj pripada.

Danas je svima jasno da su Ivančević i HDZ1990 odlučili Ramu u budućnosti graditi na željama Esada Dželilovića, a ne po zahtjevima njenih građana. To je još samo jedan pokazatelj podaničke politike HDZ-a 1990, koji svojim ponašanjem jasno dokazuje da je izgubio predznak hrvatske stranke. Jasno je da Ivančević ne smije zaposliti zaslužene ramske branitelje u općinu, jer prednost ima druga nacionalna komponenta, od koje očekuje glasove na sljedećim izborima.

Na sličnom političkom kursu je i v.d. predsjednik Cvitanović i cjelokupna HDZ1990 koja djeluje kao potpuno dezorijentirana grupa građana, čiji politički smjer kroji par tzv. nezavisnih intelektualaca i određenih, nazovi građanski nastrojenih, političkih krugova iz Sarajeva.

Ustaljenu praksu traženja razloga za neuspjeh i neprepoznatljivost kod hrvatskog biračkog tijela, HDZ1990 pokušava nadomjestiti priopćenjima. Na svu sreću od političkih oblika borbe ništa im drugo nije ni preostalo jer su svedeni na šačicu marginalaca, koji tek u našoj općini imaju nešto znatniju podršku. Naravno nakon sljedećih izbora i taj alat im više neće biti od koristi jer će mediji u općinskom vlasništvu opet biti mediji svih gađana naše općine, a ne politički radio jedne stanke i skupine okupljene oko načelnika Ivančevića. U našu općinu će biti dobrodošli svi kulturni i sportski sadržaji, pa i košarkaški Kup Herceg Bosne.

Zanimljivo je kako se načelnik Ivančević u zadnjoj godini svoga mandata dao u potragu za investitorima. Međutim, zaboravlja da je to dugotrajan i ozbiljan posao, a ne predizborna floskula za naivne. Strani investitori se privlače besplatnim davanjima zemljišta na uporabu, subvencijama, pogodnim lokacijama, pogodnostima za investitore kao što su oslobađanje od plaćanja različitih taksi i naknada, opremljenim industrijskim zonama i otvorenošću općinske administracije, poticanjem domaćih gospodarstvenika. Investicije dolaze kao  posljedica ukupne slike jedne općine koja je prepoznatljiva po brojnim uspjesima građana svih uzrasta i generacija, na svim poljima rada i života, po lijepim međuljudskim odnosima i harmoniji suživota.

Prestanite širiti mržnju među razjedinjenim ramskim narodom pišući laži i neistine. Sa potrošenih preko 100 milijuna KM, ramskom narodu donijeli ste seobe koje ni protekli režim nije donio.
 
OO HDZ BiH Rama