Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko – neretvanske županije, Donko Jović jučer je potpisao nalog koji je upućen Ministarstvu financija kako bi se zaostale plaće djelatnika JP "Šume Hercegovačko - neretvanske" d.o.o. Mostar, u što skorijem roku uplatile istima.

"Sve ide svojim tijekom. Nakon potpisanog naloga krenut će se na isplatu zaostalih plaća", kazao je ministar Jović, koji je i nedavno u izjavi za Dnevni list kazao kako će djelatnici JP "Šume Hercegovačko - neretvanske" d.o.o. Mostar uskoro dobiti zaostale plaće, što nam je jučer i potvrđeno da se krenulo u proceduru.

Zahtjev

Podsjetimo, djelatnici navedene tvrtke su 6. ožujka ove godine uputili zahtjev Vladi HNŽ-a za žurno rješavanje problema funkcioniranja društva i isplate plaća djelatnika u društvu. Naime, uposlenici nisu dobili plaće za siječanj i veljaču 2017. godine, a, prema njihovim riječima, osim zakašnjelih plaća, isplate im kasne u posljednjih 10 mjeseci, te su na sastanku društva, održanog 6. ožujka, izjasnili se da traže od predstavnika vlasti, ali i tijela upravljanja društva, rješavanje pitanja isplate plaća uposlenih u društvu.

"Ujedno, kasne uplate doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje što predstavlja problem, ne samo djelatnicima, nego i njihovim obiteljima, pogotovo glede zdravstvenog osiguranja. Stoga tražimo od predstavnika vlasti kao i tijela upravljanja društva, da se odmah pristupi rješavanju problema isplate bruto plaća, kako bi osnovne životne potrebe djelatnika i njihovih obitelji bile zadovoljene", napisali su djelatnici "Šuma" u svom zahtjevu, dalje navodeći kako su otvoreni za sve opcije iznalaženja rješenja.

Trajno rješenje

"Očekujemo od odgovornih osoba da ponude prijedloge trajnog rješenja održivog funkcioniranja društva", zaključili su djelatnici.

Dnevni list