Kako se bliži rujan, sve je više glasina o novim modelima iPhonea koje Apple priprema, a posljednje informacije odnose se na datum predstavljanja telefona, ali i na nova imena pod kojima će se pojaviti na tržištu.

Cook i ekipa godinama nove modele predstavljaju u prvoj polovici rujna te isto možemo očekivati i u 2019. - neslužbene informacije koje su objavili tehnološki mediji govore da će to biti 10. rujna.

No ono što je naročito zanimljivo su nova imena koje bi ti modeli trebali imati - aktualni modeli predstavljeni su kao iPhone XR, iPhone XS i iPhone XS Max dok bi ove godine mogli vidjeti Appleove telefone koje će u imenu imati “Pro”.

Nasljednik modela iPhone XR trebao bi biti iPhone 11, dok bi se telefoni koji zamjenjuju modele XS i XS Max trebali prodavati kao iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max, javlja Zimo.co.

Iako, naravno, nije riječ o službenim informacijama, s obzirom na to da već imamo iPad Pro te profesionalne Macove, iPhone Pro čini se logičnim.

“Pro” modeli trebali bi imati OLED ekrane koje će za Apple napraviti Samsung, dok bi najjeftiniji model sa 6,1 inčnim ekranom trebao imati LCD.

Sve modele pokretat će procesor A13 Bionic, imat će 4 GB RAM-a, osnovni modeli navodno će imati 128 GB memorije (u ponudi će još biti modeli s 256 i 512 GB memorije), a svi modeli u notchu trebali bi imati još napredniji i brži Face ID, tehnologiju za otključavanje telefona pogledom.

Novitet za iPhone, no ne i za mobilnu industriju, bit će tri kamere sa stražnje strane telefona - klasična, kamera za zumiranje te širokokutna kamera. Kamere će podržavati snimanje 4K videozapisa pri brzini do 30fps, a prema nekim glasinama kombinacija kamera koje će Apple koristiti bit će bolja u odnosu na ono što konkurencija nudi.

Bit će zanimljivo vidjeti je li to istina jer posljednji modeli Samsungovih, Googleovih i Huaweijevih telefona dolaze s kamerama fantastičnih fotografskih sposobnosti. Tri kamere trebala bi imati modeli Pro i Pro Max, dok bi “običan” iPhone 11 trebao imati dvije kamere.

Sve informacije o nadolazećim modelima i to direktno od Applea, a ne od “izvora upoznatih s kompanijom” trebali bi saznati za manje od mjesec dana, a već do kraja rujna trebala bi početi prodaja nove generacije iPhonea.