Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je današnje zasjedanje na kojem je zastupnik Safet Demirović obavijestio zastupnike da istupa iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu, navodeći da u Tuzlanskom kantonu sudjeluje u aktivnostima novog političkog projekta. 

Prema usvojenom dnevnom redu, između ostalog, planirano je izjašnjavanje o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojom se određuju novi koeficijenti za vojnike i dočasnike kako bi se djelomično poboljšao materijalni status najugroženijih kategorija u Oružanim snagama BiH. Dnevni red dopunjen je sa zahtjevom zastupnika Mirsada Mešića, Damira Bećirovića, Saše Magazinovića, Mirsada Đonlagića, Fehima Škaljića, Damira Arnauta i Denisa Bećirovića, kojim traže po hitnom postupku razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Također, na sjednici se očekuje izjašnjavanje o zahtjevu zastupnika Amira Fazlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. Jednom od dopuna, zastupnici su prihvatili da se na današnjoj sjednici očituju o razrješenju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, koje je predložila Komisija za praćenje rada navedene Agencije nakon što je na tu dužnost Dragan Anđelić podnio neopozivu ostavku iz osobnih razloga.