Oluja „Fabienne“ je u nedjelju navečer pogodila Njemačku. Najviše su pogođene njemačke savezne države Hessen, Falačko Porajnje i jedan dio Bavarske, javljaju iz meteorološke službe u Berlinu.

Jaka oluja praćena kišom i vjetrom izazvala je otežan promet u željezničkom i zračnom prometu. U nedjelju navečer nekoliko sati nisu prometovali vlakovi na  na relaciji Frankfurt-Heidelberg i Frankfurt – Mannheim.

Na neko je vrijeme i zaustavljen promet brzog vlaka ICE od Frankfurta prema Karlsruheu i na relaciji Frankfurt-München-Salzburg-Klagenfurt u oba smjera. Linije vlakova Frankfurt-Heidelberg i Mainz-Worms-Mannheim kao i Aschaffenburg-Würzburg i Würzburg-Nürnberg neko vrijeme nisu prometovale.

Njemačka meteorološka služba izdala je upozorenje od opasnosti od nevremena i tornada.

Nevrijeme je utjecalo i na zračni promet. Najprometnija zračna luka u Frankfurtu je zbog loših vremenskih uvjeta od 16 do 18 sati otkazala dvadesetak letova, a brojni letovi su kasnili.

Oluja „Fabienne“ je prouzročio brojnu štetu i u Aschaffenburgu gdje je nosila krovove kuća i čupala stabla. Najjače nevrijeme je bilo u Großostheimu gdje je jak vjetar prevrnuo sportski avion. Na sreću nije bilo ozlijeđenih jer nitko nije bio u avionu.

Fenix-magazin/MD