Na kojem mjestu vi čuvate jaja? Kladimo se da vaš odgovor glasi "U hladnjaku", jer većina nas ih drži baš na tom mjestu. Većina, ne i svi, jer prema onome što je otkrio tijekom gostovanja na britanskoj televiziji te naknadno ponovio i tijekom svoje kuharske turneje, TV kuhar James Martin tako ne bi postupio "ni pod razno".

Kuhar je tijekom gostovanja podijelio svoj savjet o tome što "nikada ne raditi s jajima" i taj ne može biti drugačiji od savjeta Agencije za standarde hrane, koja savjetuje da tu namirnicu držimo u na suhom i stalnom mjestu, najbolje u hladnjaku, jer će im stalna hladna temperatura pomoći da ostanu sigurna za konzumiranje.

Popularni kuhar, pak, oštro se protivi ideji da jaja treba držati u hladnjaku, a otkrio je i zašto zastupa takav stav.

- Jaja su porozna pa ih nemojte stavljati u hladnjak jer će upiti sve okuse - savjetovao je Martin te otkro mali trik za koji ne bismo baš mogli reći da je sasvim korektan prema posjetiteljima njegovog restorana.

- Tartufe u restoranu stavimo u zdjelu s rižom, na vrh položimo jaja i sve prekrijemo prozirnom folijom te ostavimo preko noći. Kada ujutro za doručak razbijete jaja, dobit ćete kajganu s tartufima, ali u njoj nema tartufa - otkrio je Martin, ali nas kopka ono što nije otkrio: na kojem on mjestu zapravo čuva jaja?

Slobodna Dalmacija