Najprije je krajem srpnja 2017. godine kao bomba odjeknula vijest da je legendarni Jablaničanin Hasan Salihamidžić imenovan za novog sportskog direktora jednog od najslavnijih sportskih kolektiva na svijetu – Bayern iz Munchena, piše Dnevni avaz.

Sličan put

Popularni Braco objeručke je prihvatio izazov, odmah se uhvatio posla, sve je posložio na svoje mjesto, a munchenski div na dobrom je putu da osvoji trostruku krunu.

Već je Bayern uspio obraniti titulu u domaćoj Bundesligi, a igrat će i u polufinalu njemačkog Kupa i Lige prvaka. No, Salihamidžić je uvelike počeo kovati planove za budućnost pa je tako nasljednika trenere Juppa Heynckesa pronašao u “zemljaku” Niki Kovaču. Naime, Kovač je rođen u Berlinu, ali je podrijetlom Livnjak. Kovač će na klupu Bayerna zvanično sjesti 1.srpnja 2018. godine.

- Jako smo sretni što možemo predstaviti Niku kao našeg novog trenera. Niko je bio igrač u Bayernu i jako dobro pozna naš karakter, strukturu i DNK kluba. Uvjereni smo kako je Kovač pravi trener za budućnost ovog kluba - rekao je Salihamidžić.

Niko je šest godina stariji od čovjeka koji će mu biti nadređen, a obojica su imala sličan igrački put.

I Hasan i Niko ime su stvorili u HSV-u, nakon čega su dostigli vrhunac u njemačkom nogometu, kad su dobili poziv Bajerna. Salihamidžić je ostavio daleko dublji trag, jer je tamo igrao devet godina, dok se Kovač u Minhenu zadržao samo dvije. Ali, u tom periodu (2001 - 2003) bio je suigrač čovjeka s kojim je sada dogovarao preuzimanje klupe Bayerna.

Kreće po Džeku

Dakle, Hasan je već početkom svog mandata doveo jednog “zemljaka”, a sada namjerava krenuti i po drugog, ali mnogo poznatijeg.

Naime, kako pišu njemački mediji, Bayern u Edinu Džeki vidi idealnu zamjenu za Roberta Lewandowskog, koji će ovog ljeta, najvjerojatnije, napustiti ekipu munchenskog diva