Zbog ugaženog snijega i leda na kolniku, obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic - Mostar. Putnička vozila na toj dionici prometuju otežano.

Na dionici M-17 Konjic - Jablanica zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače, dok je na dionicama preko planinskih prijevoja obvezna upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače.

Ugaženog snijega na kolniku ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na putnom pravcu Livno-Šuica obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BiHAMK-a.