Izraelske obrambene snage (IDF) danas su objavile vizuale i audiosnimku za koje tvrde da predstavljaju dokaze da se militanti Hamasa kriju u najvećoj bolnici u Gazi i ispod nje.

"Njihovi prioriteti su jasni, a ljudi koji žive u Gazi nisu među njima", stoji u objavi IDF-a uz vizuale, u kojima tvrde da je bolnica Shifa, najveća bolnica u Gazi, baza Hamasovih terorista.
 


"Bolnica Shifa, najveća bolnica u Gazi, trebala bi biti humanitarna ustanova. No umjesto da štiti ljude u Gazi, Hamas je ispod bolnice sakrio mračnu tajnu: to je centar Hamasovog terorizma u Gazi", tvrdi IDF u objavljenim vizualima.

"Hamas koristi oko 1500 bolničkih kreveta i 4000 medicinskih djelatnika kao zaklon u kojem planira terorističke aktivnosti. Ondje skriva osuđene ubojice i skladišti oružje namijenjeno terorizmu, čime ugrožava tisuće pacijenata i djelatnika bolnice", tvrdi IDF.
 


IDF je također objavio audiosnimku za koju tvrdi da predstavlja razgovor dvoje stanovnika Gaze. U razgovoru jedan od njih navodi da se baza vojnog krila Hamasa nalazi ispod bolnice Shifa.

Ove tvrdnje nisu neovisno provjerene.