Stvar koja tradicionalno najviše izluđuje ljubitelje iPhonea je - osjetljiva baterija. Na kratko trajanje baterije posebno se žale oni koji su ažurirali softver na najnoviju inačicu iOS 11.

Portal Mashable je donio deset trikova za produživanje vijeka baterije do maksimalno moguće granice.

1. U odjeljku Postavke / Baterija provjerite količinu energije baterije koju "siše" pojedina aplikacija. Zatvorite aplikacije koje najviše troše bateriju ili ih barem ne koristite dok je baterija slaba.

2. Kad vam je baterija na 20 posto napunjenosti li manje, koristite niskonaponski mod, koji obustavlja osvježavanje pozadinske aplikacije i automatska preuzimanja.

3. Provjerite automatsko zaključavanje, jer svaki put kad vam se zaslon mobitela zasvijetli, troši se i baterija. Postavite telefon da se automatski zaključava onoliko često koliko to možete - podnijeti.

4. Onemogućite usluge lokacije na onim aplikacijama na kojima to zaista nije potrebno.

5. Za svoje račune e-pošte zakačite gumb "Push". Umjesto da vam se mailovi skidaju u realnom vremenu, označite tipku "fetch" i dohvaćajte mailove kad to sami želite.

6. Uključite automatsko osvjetljenje, jer vam je zaslon mobitela često svjetliji nego što treba, a to također "ubija" bateriju.

7. Ne koristite mobilne podatke kad god možete koristiti Wi-Fi za pristup internetu. Osim što je skupo, također dodatno troši bateriju.

8. Isključite pozadinski auto refresh i stalno ažuriranje sadržaja aplikacija, čak i kad ih ne upotrebljavate.

9. Kad god ste na području na kojem nemate mreže, koristite zrakoplovni način rada (Airplane Mode)

10. Ako iPhone punite preko računala, pazite da nije stavljeno u "sleep mode", jer ne samo da vam neće puniti bateriju, već će je i dodatno "isisati".