Poplave izazvane otapanjem snijega i obilnom kišom na području tomislavgradske općine ugrozile su nekoliko stambenih objekata i prometnice u naseljima ispod Ljubuše.

Podzemne vode poplavile su brojne podrumske prostorije i pomoćne objekte u tim naseljima, kao i lokalne prometnice.

Bujične vode koje su se uslijed naglog pada temperature zaledile na cesti otežavaju prometovanje na dionici ceste od naselja Lug do Oplećana.

Slikovni rezultat za Izlila se voda i zaledila cestu između Tomislavgrada i Blidinja

Iz Općine Tomislavgrad također upozoravaju da je došlo do izlijevanja vode i njezinog smrzavanja na županijskoj cesti koja povezuje Tomislavgrad s Blidinjem ispod naselja Rašćani, kao i na lokalnoj prometnici od Borčana prema Crvenicama.

Došlo je i do porasta vodostaja rječice Ričine, koja je dostigla svoj najveći nivo u tomislavgradskim naseljima Omolje, Seonice i Crvenice te se opasno približila pojedinim obiteljskim gazdinstvima.

Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita rječice Ričine, njihovi objekti trenutno nisu poplavljeni, ali se situacija prati s velikim oprezom.

Razina vode ispod mosta u Kovačima kod Tomislavgrada nije zabrinjavajuća i ne prijeti izlijevanje iz korita na magistralnu prometnicu prema Posušju, kao što je to bilo prije nekoliko godina, kazano je iz MUP-a Hercegbosanske županije.