"Nažalost, sa Radončićem ne vjerujemo da ćemo ikada više moći nastaviti suradnju, jer bez obzira šta je govorio za mene, moju obitelj i SDA, jednu stvar nije smio reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti. Čovjek sa takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicijski partner, niti član Predsjedništva, niti bilo šta što je sebi zacrtao“, rekao je  Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA na tribini u Bihaću.

Izetbegović je na tribini u organizaciji Gradskog odbora SDA Bihać, između ostalog, govorio o aktualnim problemima u društvu te najavio da će  SDA nastaviti koaliciju s SBB-om jer u toj stranci ima „dobrih ministara, parlamentaraca i dobrih ljudi“.

Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji liči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić", izjavio je Izetbegović. 

Izetbegović je dodao i kako Bošnjaci svakog jutra iz Dnevnog avaza dobivaju otrov.

"Radončić je zaključio da mu se ne isplati biti konstruktivan, pa se vratio tome da bude destruktivan i ponovo lansira sve one stare spinove i neistine, tako da naš narod svakog jutra dobija otrov u njegovim novinama", tvrdi Izetbegović.