Odlazite u krevet u razumno vrijeme. Koristite kreme nerazumno visokih cijena. Osjećate se odlično. Pijete puno vode. Zašto se budite s tamnim kolutovima oko očiju?

Neki od glavnih uzroka pojave podočnjaka su neispavanost, starenje, suha koža, dugotrajno plakanje, rad za računarom, mentalni ili psihički stres, pišu Nezavisne novine.

Riješiti ih se možete tako da preko njih nanesete korektor i puder ili jednom običnom namirnicom koju sigurno imate u hladnjaku.

Što je potrebno: Puna šaka peršuna, mala posuda za miješanje, drvena kuhača, žlica vruće vode i dvije vatice za skidanje šminke.

Kako pripremiti: Natrgajte peršun u posudu, te ga drvenom kuhačom snažno pritišćite uz rubove posude kako bi se otpustili svi sokovi. Prelijte sve vrelom vodom i pomiješajte.

Kako koristiti: Ohlađenu smjesu stavite na pamučne vatice, te ih smjestite ispod oba oka, lezite i ostavite da djeluju 10 minuta.

Kako djeluje: Peršun je prepun vitamina C i K koji smiruju otekline. Uz dovoljno sna i tečnosti, ova će smjesa osigurati željene promjene i to u razdoblju od dva tjedna.