Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a povodom toga medijima se obratio izbornik Ante Čačić.
“Ispred nas je deset utakmica u najjačoj skupini. Vjerujem da ćemo u prvoj utakmici s Turskom zakoračiti na kvalitetan način. Možemo se staviti u ulogu favorita, ali to moramo opravdati. Unatoč tome da smo dvije domaće utakmice bez gledatelja vjerujem da nas ni to neće sputati. Što se tiče igrača koje sam pozvao za prvu utakmicu svi su tu koji su bili na Euru osim Srne koji se oprostio i Schildenfelda. Uskočili su Pivarić i Lovren”, kazao je u uvodu Čačić.

Lovrenov povratak

“Lovrenov povratak? Zadnjih pola godine puno je toga napisano. Znamo zbog čega nije bio na Euru. Rekao sam da niti jedan igrač nije ispred reprezentacije. Siguran sam da je shvatio zbog čega nije bio na Euru. To mu je kazna, ali zbog toga ne bi trebao ispaštati cijelo vrijeme. Tada sam rekao da mora shvatiti da može biti s nama”, rekao je izbornik.

Što se tiče pozicije desnog beka koju je Srna ostavio upražnjenom Čačić tu vidi Šimu Vrsaljka.
”On je godinama u krugu najbolje vrste i imao je sjajnu sezonu u Italiji, a danas je član Atletico Madrida. Tu može konkurirati i Jedvaj”, kazao je Čačić.
 


Srnin nasljednik
Osvrnuo se potom na Tursku, koja je dosta izmijenjena u odnosu na Euro.

“Ne bi ulazio u Terimove odluke. On bira svoje igrače. Cilj im je dobro ući u novi ciklus i to ne znači da će biti slabiji. Vidjeli smo kako su izgledali s igračima kojih danas nema”, rekao je Čačić Potom je otkrio ime novog kapetana.
“Novi kapetan će biti Luka Modrić, a dokapetani Ćorluka i Rakitić”, poručio je. Progovorio je o poziciji lijevog braniča, koja dulje vrijeme muči izbornike.

“Teško mi je sada znati tko će biti prvi izbor. Igrači nisu u onom stanju u kojem su bili na Euru. Tako je i u ostalim reprezentacijama. Do ponedjljeka ćemo vidjeti”, rekao je Čačić. U srijedu se igra utakmice sa Segestom.

O novom Dinamovom stadionu

“Zadovoljstvo mi je da možemo obilježiti 110 godina najstarijeg hrvatskog kluba. Ta utakmica će nam poslužiti da se pripremimo za Tursku”, kazao je izbornik. Prokomentirao je i najavu iz Dinama o gradnji novog stadiona.
“Hrvatskoj treba nacionalni stadion. Sad će nas gledati 30-40 milijuna Turaka i dobar dio Europe. To je antipropaganda zemlji koja ima velike sportaše, što smo pokazali u Riju. Nogomet zaslužuje više ulaganja u sport od strane države. Nadam se da će se to promijeniti. Dinamova inicijativa je vrijedna hvale. Dinamo je promotor svoga grada. Bitno je i da dobijemo stadion na kojem se možemo osjećati ugodno”, završio je.