Izborna kampanja u BiH, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitiranje  plaćenog političkog oglašavanja službeno  počinje 2. rujna  i trajat će 30 dana, odnosno do lokalnih izbora zakazanih za 2. listopad , priopćeno  je danas iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Regulatorna agencija podsjeća medije na obvezu poštivanja Poglavlja 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja, 2. rujna, do dana održavanja lokalnih izbora u BiH 2. listopada. Obveza pokrivanja izbornih aktivnosti tijekom izbora odnosi se na sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH, priopćeno je iz RAK-a.

RAK podsjeća da su pružatelji audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija obvezni dostaviti  Agenciji raspored planiranih izbornih programa najkasnije sedam dana prije početka izborne kampanje, kao i važeće cjenovnike marketinških usluga najkasnije 15 dana prije početka izborne kampanje. Agencija podsjeća i da izborna šutnja vrijedi za cijeli teritorij BiH i sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija. Izborna šutnja  počinje 24 sata  prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. listopada u 7.00 sati  i traje do njihovog zatvaranja. Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, kao i Izborni zakon BiH, dostupni su na web- stranici RAK-a /rak.ba/, a lista ovjerenih političkih subjekata za ove izbore može se naći na web-stranici Središnjeg izbornog povjerenstva  BiH izbori.ba.

prvi.tv