Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u Mostar gdje će uskoro otvoriti 25. sajam gospodarstva. Njega su u zgradi Hravtskog narodnog sabora u Mostaru dočekali predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović te predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Uz Plenkovića, u izaslanstvu Vlade RH su i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te Damir Habijan, ministar gospodarstva.

Krišto se prije ovog susreta sastala s posebnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom u mostarskom hotelu Mepas.

Podsjjećamo, na otvaranju mostarskog sajma planirano je da se s govornice prigodno obrate i riječi dobrodošlice nazočnima upute: direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji će Sajam proglasiti otvorenim.

Voditeljica programa je Mija Martina Barbarić, a program će glazbenim točkama obogatiti Klapa Lira i Ansambl Lado, objavili su ranije organizatori.

Nakon govora hrvatskog premijera Plenkovića, oko 11.40 sati, visoka izaslanstva krenut će u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Republike Hrvatske - Zemlje partnera, u Paviljonu br. 1. (12 sati).