• Iz Rame do Amerike: Neočekivani susret u srcu Washingtona
  • Iz Rame do Amerike: Neočekivani susret u srcu Washingtona
Kad je Ivona ušla u crkvu Gospe od Pobjede u Washington, D.C.-ju, očekivala je da će upoznat Hrvate iz raznih mjesta, ali nije očekivala da će naći nekoga iz Rame. No to se upravo i dogodilo!

Nakon što je rekla Fra Maurusu Dolčiću, T.O.R., koji vodi Hrvatsku Katoličku Misiju Sv. Blaža, da je iz malog mjesta koji se zove Rama, fratar je odmah nazvao Anu i tako povezao dvije Ramkinje u dalekom svijetu.

Ivona Kapčević (Rumboci) je došla u Ameriku na radni projekt dok je Ana Filipović Windsor (Šćit) otišla studirat u Ameriku u 2012. godini i sada živi u Americi. Kad su stupile u kontakt, shvatile su da su se prije puno godina čule preko Facebook-a o Koledžu ujedinjenog svijeta, srednja škola koju je Ana pohađala a Ivona bila zainteresirana za prijavu. I evo, nakon točno deset godina su se napokon upoznale uživo i to u glavnom gradu Amerike.



Dan su provele prvo na hrvatskoj misi i križnom putu, a poslije su šetale Washington-om i završile na večeri u balkanskom restoranu. Lijepo je sresti svoga daleko od rodne grude. Ovakvi susreti čovjeka napune pozitivnom energijom.

Vjerujemo da je ovo tek početak dugoročnog prijateljstva!