"U nedjelju 10.12.2017. godine oko 19 sati u Policijsku postaju Bugojno prijavljeno je razbojništvo u TC 'Bingo' u Ul. Ciglane, općina Bugojno, izvršeno od strane četiri maskirane osobe koje su bile naoružane sa dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici PP Bugojno, koji su tom prilikom došli do saznanja da su navedene osobe nasilno otvorile bočna vrata kroz koja su ušle u objekat, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000 KM, nakon čega su se vozilom marke Audi A4 udaljili u nepoznatom smjeru", navodi se u izvješću MUP-a Srednjobosanske županije.

O navedenom događaju obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske postaje, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniteljima navedenog kaznenog djela. Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada cestovnih komunikacija prema susjednim općinama. "U 20:45 sati u Policijsku postaju Bugojno prijavljeno je da u naselju Goruša, općina Bugojno gori putničko vozilo marke Audi A4, karavan, koje je u cijelosti izgorjelo, a za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja navedenog razbojništva", navodi se iz MUP-a.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u suradnji sa policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, OKP PU Bugojno i PP Bugojno poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinitelja navedenog kaznenog djela, a sve u suradnji i nadležnim županijskim tužiteljstvom, istaknuto je u priopćenju MUP-a SBŽ.

Bljesak.info