Ovogodišnje Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru okupilo je mnoga poznata sportska imena koja svojim prisustvom ovakvoj manifestaciji daju značaj. Puno je poznatih rukometnih imena koja se nalaze u Dohi, a među njima je i popularni Ivano Balić, s kojim je razgovarao novinar Fene.

- Ovo je veoma jako prvenstvo i vidio sam nekoliko odličnih reprezentacija. Prije svega me iznenadila igra Argentine, Austrija je dobra i Iran ima nekoliko individualaca. Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu i žao mi je što nije uspjela već s Austrijom da obezbijedi prelazak u naredni ciklus nadmetanja, jer su imali dobru igru u prvom dijelu. Tako je to na turnirima igraš i onda zbog nekih grešaka izgubiš zlatne bodove. Ipak, mislim da mogu napraviti taj iskorak, jer su zaista dobra reprezentacija, ima nekoliko iskusnih igrača i napokon imaju još tri utakmice u kojima se moraju dokazati da mogu dalje - rekao nam je Ivano Balić.

Gledajući reprezentaciju Hrvatske vidio je da to još nije ona igra koju mogu da ostvare „nije to još onih 100 posto koje ovaj tim mora dati“.

- Nismo još dosegli one naše tradicionalne vrline, još se traži igra u odbrani, ali i napad, koji je nešto malo bolji. Hrvatska igra s jakim kontranapadom preko Čupića i Štrleka i to dobro prolazi, posebno kada se igra prva lopta na Čupića. Vjerujem da možemo još puno napraviti - kaže Balić.

Prema njegovom mišljenju obaveza je Hrvatske da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva „a poslije ćemo vidjeti kako ćemo“.

-I mi, kao i BiH moramo se boriti za svaku loptu, pred Hrvatskom je velika obaveza, ali i Zmajevi bi po kvalitetu igrača morali uz požrtvovanu igru nagraditi svoje navijače. Imate sjajne navijače za koje vrijedi se boriti i odigrati pošteno i sa srcem. Volio bih večeras da se svi radujemo, svi navijači Hrvatske i Bosne i Hercegovine - kaže Ivano Balić.

(Fena)