Barcelona je sinoć svldala Levante u utamici 22. kola španjolske Primere, a za Katalonce je igrao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Velika saga se ovog ljeta, pa čak i duže, vodila oko toga gdje će Rakitić nastaviti svoju karijeru, jer je izgledalo posve jasno da mu mjesta u Barceloni više nema. Od dolaska Frenkiea de Jonga pao je u zaborav kod Ernesta Valverdea, direktor kluba Eric Abidal poručio mu je da pronađe novu sredinu.

Hrvatski veznjak povezivao se s Manchester Unitedom, Juventusom, čak i Atletico Madridom, ali je na kraju ostao u Barceloni.

Nakon sinoćnjeg susreta, Raketa je odlučio sve reći, o odnosu kluba prema njemu, ali i prema sad već bivšem treneru Valverdeu, koji nisu bili ni malo fer.

''Da, razmišljao sam o odlasku. To znaju i ljudi koji u ovom klubu donose odluke. Sad želim samo uživati, što je bilo - bilo je, moram okrenuti novu stranicu i ne razmišljati previše o tome. Uvijek sam govorio - ako mogu igrati u Barceloni, sretan sam i ne idem.''

"Tretman Valverdeovog stožera nije bio najbolji. Bila su to loša vremena, ali to je sada prošlost. Mogu reći vrlo je jasno da postoje stvari koje mi se nisu dopadale", kazao je Rakitić o svom statusu u vrijeme trenera Ernesta Valverdea.

Treba reći da 31-godišnji Ivan ima i zašto ostati, jer je od dolaska novog trenera Quiquea Setiena igrao u svakoj utakmici.